• Română
  • Magyar
  • English

Hírek, Projektek

Lehetőségek NEETS fiatalok számára 

A Lehetőségek NEETS fiatalok számára nevet viselő projektet az Európai Szociális Alap támogatja a Humán Erőforrás Operatív Program 2014-2020 keretében. A projektet a Grüman Consulting Kft. valósítja meg a Digital Training Kft-vel, a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökséggel és az Olténiai Gazdasági és Szociális Tanácsadó Egyesülettel (ACCES) partnerségben. A projekt összértéke 4,945,230.21 lej.

A projekt általános célkitűzése, hogy a közfoglalkoztatási szolgálatnál regisztrált 378, 16-29 év közötti munkanélküli, NEETS személy foglalkoztatási arányát növelje a kevésbé fejlett központi régióban.

A projekt különös figyelmet fordít a hátrányos helyzetű kategóriákhoz tartozókra, például a romákra és a vidéki térségből származó személyekre, azáltal, hogy információs és promóciós szolgáltatásokat, szakképzési továbbképzéseket, munkaerő-piaci közvetítést és a vállalkozói készség fejlesztésének támogatását nyújtja számukra.

A projekt során 378 olyan személyt vesznek nyilvántartásba, akik az országos Munkaerő-elhelyező Ügynökségnél regisztráltak munkanélküliként (10,85% roma származású, 20,11% pedig vidéki területről származik). A projektidőszak alatt a NEETS kategóriába tartozókat támogatják szakképzési programokban való részvétellel, integrált és rugalmas intézkedésekkel Ilyenek a felnőtteknek szóló szakképzési programok (képző-, átképző-, továbbképző- és szakosító tanfolyamok). A programok a B, C és D foglalkoztathatósági szintű, azaz közepesen-, nehezen- vagy nagyon nehezen foglalkoztatható célcsoportba tartozó fiataloknak szólnak, ők szereznek képesítést és fejleszthetik szakmai készségeiket. 

Ugyanakkor, a projekt támogatja a könnyen foglalkoztatható NEETS-fiatalokat abban, hogy vállalkozóvá váljanak, éppen ezért különböző szolgáltatások formájában támogatást nyújt a vállalkozás-indításához, azon fiatalok esetében, akiknek üzleti tervét a projekt keretében jóváhagyják. Ezáltal 10 új vállalkozás jön létre. 

© 2023 Gruman Consulting SRL, CIF: 37277052