• Română
  • Magyar
  • English

Hírek

Jó gyakorlatok a hulladékgazdálkodásban

Márciusban a CirculaWASTE projekt keretében, az Erasmus+ program által szervezett képzésen vettek részt kollegáink a spanyolországi Zaragozában.

A  program keretében a házigazda spanyolországi résztvevők mellett romániai, belgiumi és törökországi szakértőkkel zajlottak a hulladékgazdálkodással kapcsolatos megbeszélések.

Annak érdekében, hogy hozzájáruljunk a kihívások megoldásához és a fenntarthatósággal kapcsolatos uniós célokhoz igazodva a CirculaWASTE projekt célja, hogy megtalálja az innovatív megközelítéseket és eszközöket a mezőgazdasági és kommunális hulladékok terén és a biomasszából előállított energia kezelésére. Ennek célja a közkiadások hatékonyságának értékelését és növelését az alábbi területeken a hulladékgazdálkodás és a képzésbe történő beruházás, beleértve az új finanszírozási modellek, például a köz- és magánszféra közötti partnerségek, költségmegosztás a hulladékgazdálkodás terén.

A spanyolországi workshop céljai közé tartozott a hulladékkal kapcsolatos ismeretek és szakmai készségek fejlesztése a hulladékgazdálkodással kapcsolatos ismeretek megszerzése, a résztvevők ösztönzése helyes gyakorlatok kialakítására, a fenntartható energiával és a körforgásos energiával kapcsolatos ismeretek bővítése, a hulladékgazdálkodással kapcsolatos innovatív ötletek átadása.

Az ötnapos workshop során megvitatásra kerültek a hulladékgazdálkodás fejlesztésének módszerei, bemutatták a jó gyakorlatokat.

Spanyolországban a résztvevőknek lehetőségük nyílt arra, hogy megismerjék a hulladékgazdálkodás legújabb trendjeit, innovációit. Ugyanakkor, újrahasznosításról szóló workshopot is tartottak, ahol házi szappant készítettek használt olajból és nátrium-hidroxidból.

© 2023 Gruman Consulting SRL, CIF: 37277052