• Română
  • Magyar
  • English

Știri

Bune practici în gestionarea deșeurilor

În martie, colegii noștri au participat la un curs de formare în Zaragoza, Spania, în cadrul proiectului CirculaWASTE finanțat prin programul Erasmus+.

Workshopul din Spania cu participanți din țara gazdă și România, Belgia și Turcia, a cuprins discuții despre gestionarea deșeurilor.

Pentru a contribui la rezolvarea provocărilor și în conformitate cu obiectivele de sustenabilitate ale UE, proiectul CirculaWASTE își propune să găsească abordări și metode inovatoare pentru gestionarea deșeurilor agricole și municipale și a energiei din biomasă. Aceasta are ca scop evaluarea și creșterea eficienței cheltuielilor guvernamentale în următoarele domenii: gestionarea deșeurilor și investiții în formare, inclusiv noi modele de finanțare, cum ar fi parteneriatele public-privat, împărțirea costurilor în gestionarea deșeurilor.

Obiectivele workshopului din Spania au fost dezvoltarea cunoștințelor și a competențelor profesionale în domeniul deșeurilor, dobândirea de cunoștințe privind gestionarea deșeurilor, încurajarea participanților să dezvolte bune practici, creșterea cunoștințelor privind energia durabilă și energia circulară, transmiterea de idei inovatoare privind gestionarea deșeurilor.

Pe parcursul celor cinci zile de workshop, au fost discutate metode de îmbunătățire a gestionării deșeurilor și au fost prezentate exemple de bune practici. De asemenea, participanții au dezbătut despre schimbarea climatică și despre sustenabilitatea mediului.

În Spania, participanții au avut ocazia să afle despre cele mai recente tendințe și inovații în domeniul gestionării deșeurilor și au avut ocazia de a se documenta cu privire la cele mai recente tendințe și inovații în domeniul gestionării deșeurilor.

În același timp, a avut loc un atelier de lucru pe tema reciclării, în cadrul căruia au făcut săpun de casă din ulei uzat și hidroxid de sodiu.

© 2023 Gruman Consulting SRL, CIF: 37277052