• Română
  • Magyar
  • English

Hírek, Projektek

NEETS kategóriába tartozó fiatalok üzleti ötleteinek támogatása

A NEETS kategóriába tartozó fiatalok üzleti ötleteinek támogatása  nevet viselő projektet az Európai Szociális Alap támogatja a Humán Erőforrás Operatív Program 2014-2020 keretében. A projektet a YMAC SABY COMPANY SRL valósítja meg a Grüman Consulting Kft. és az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara partnerségével. A projekt összértéke 19,248,346.35 lej. 

A projekt általános célja, a NEETS kategóriába tartozó fiatalok infomálása, képzése, támogatása, hogy munkahelyet találjanak vagy saját vállalkozást indítsanak. Általános cél, hogy a projektidőszak alatt az északkeleti, északnyugati, nyugati és közép régiókban az Országos Munkaerő-elhelyezési Ügynökségnél nyilvántartott, 1060, 16-29 év közötti, munkanélküli fiatal foglalkoztatási arányát növeljék. 

Különös figyelmet fordít a projekt a hátrányos helyzetű kategóriákhoz tartozókra, például a romákra és a vidéki térségből származó személyekre, azáltal, hogy információs és promóciós szolgáltatásokat, szakképzési továbbképzéseket, munkaerő-piaci közvetítést és a vállalkozói készség fejlesztésének támogatását nyújtja számukra.

A projekt célja, a fiatalok folyamatos képzésben való részvételének támogatása  és a foglalkoztatottság megszilárdítása. 

Kutatások szerint, a különböző képzésekben való alacsony részvétel egyik fő oka az alacsony tájékozottság, így a következő cél, közvetlenül hozzájárulni  a képzés előnyeinek megismertetéséhez különböző tájékoztató kampányok, körutak szervezésével. Kiemelt cél a jelentkező fiatalok szakmai képzése, így több típusú képzés is indult a projekt keretében. 

A projekt keretében vállalkozás indítására is van lehetőség, mivel vállalkozásfejlesztés-képzést indítanak a résztvevőknek, ahol megtanulhatják miként működik egy vállalkozás, hogyan kell üzleti tervet készíteni, a tanfolyam végén pedig diplomát is kapnak. Ugyanakkor, mintegy húsz személy, új vállalkozás alapítására 25 000 euró értékű támogatást kaphat egy sikeres üzleti terv megírását követően. 

© 2023 Gruman Consulting SRL, CIF: 37277052