• Română
  • Magyar
  • English

Proiecte, Știri

Sprijin și suport pentru dezvoltarea ideilor de afaceri a tinerilor NEETS

Proiectul “Sprjin și suport pentru dezvoltarea ideilor de afaceri a tinerilor NEETS” –  Cod SMIS 149568 –  este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020  este implementat de YMAC SABY COMPANY SRL în parteneriat Grüman Consulting SRL și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad. Valoarea totală a proiectului este 19,248,346.35 lei. 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de ocupare celor 1060 tineri NEETS, șomeri cu vârste cuprinse între 16-29 ani înregistrați la Serviciul Publice de Ocupare din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Vest și Centru. Proiectul are accent pe cei din categorii defavorizate cum ar fi rromi și cei din mediul rural, prin furnizarea de servicii de informare și promovare, servicii de formare profesională, servicii de mediere pe piața muncii și sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul acestora pe perioada proiectului.

Scopul proiectului este: informarea și promovarea în rândul tinerilor  avantajele aduse de proiect și îndrumarea acestora spre piața muncii în vederea participării la formare continuă și consolidarea unei cariere. 

După studiile de caz, informația redusă este unul dintre principalii factori ai participării scăzute la diferite formări, astfel încât următorul obiectiv urmărește să contribuie direct la creșterea participării tinerilor NEETS la formare și ocupare prin familiarizarea acestora cu beneficiile formării și creării unei cariere de succes.

De asemenea, proiectul oferă pentru tineri oportunitatea de a începe o afacere, participanții vor fi instruiți în dezvoltarea afacerilor, unde învață cum să conducă o afacere, cum să pregătească un plan de afaceri și vor primi  diplomă la sfârșitul cursului. Douăzeci de persoane vor primi un grant de 25 000 de euro pentru a începe o nouă afacere după ce vor prezenta un plan de afaceri de succes.

© 2023 Gruman Consulting SRL, CIF: 37277052