• Română
  • Magyar
  • English

Proiecte, Știri

WORK - Muncește pentru viitorul tău!

 

Proiectul WORK – Muncește pentru viitorul tău! – Cod SMIS 153866 – este cofinanțat din  Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 și este implementat de Asociația Umanitară Romanița în parteneriat cu Grüman Consulting SRL și Luca Agrotex SRL. Valoarea totală a  proiectului este 4,943,868.93 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de ocupare celor 378 tineri NEETS – șomeri cu vârste cuprinse între 16 și 29 ani înregistrați la Serviciul Public de Ocupare din regiunea Centru. Proiectul are accent pe cei din categorii defavorizate cum ar fi rromi și cei din mediul rural, prin furnizarea de servicii de informare și promovare, servicii de formare profesională, servicii de mediere pe piața muncii și sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul acestora pe perioada proiectului.

Obiectivul principal este de a oferi formare profesională tinerilor care aplică, astfel în cadrul proiectului au fost lansate mai multe tipuri de formare educaționale. 

De asemenea, proiectul oferă pentru tineri oportunitatea de a începe o afacere, participanții vor fi instruiți în dezvoltarea afacerilor, unde învață cum să conducă o afacere, cum să pregătească un plan de afaceri și vor primi  diplomă la sfârșitul cursului. Totodată 10 tineri vor primi un grant de 25 000 de euro pentru a începe o nouă afacere după ce vor prezenta un plan de afaceri de succes.

© 2023 Gruman Consulting SRL, CIF: 37277052